jún
3

Távolról sem mondható átlagosnak, igazi különlegesség, kimondottan csajszis karkötő :)

A karkötő hossza 19 cm, rajta magassarkú cipellők és táskák fityegnek. A pici medálok és a lánc is ezüstből készültek :)

Ár: 2000 Ft/db

Ajándék ékszerdobozzal :)

Készleten :)

csajos.jpg

Hogyan ápold ezüst ékszereidet?

Az ezüst sem alacsony, sem magas hőmérsékleten gyakorlatilag nem oxidálódik. Az ezüsttárgyakon látható feketés-szürke elszíneződés nem oxid, hanem az ezüst kénnel alkotott vegyülete. A városok levegője egyre több kénvegyületet tartalmaz, amely az ezüsttel nedvesség hatására ezüst-szulfidot(Ag2S) alkot. Ezért a tárgy felületén előbb barna, később koromfekete bevonat keletkezik. Ez a réteg a kereskedelemben kapható ezüsttisztító folyadékkal eltávolítható. Hogy sokáig megmaradjon az ezüst ékszer újszerű állapota, és időben megakadályozza a vastagabb ezüst-szulfid réteg kialakulását, törölgesd rendszeresen karcolásmentes, puha anyagból készült, ezüsttisztító kendővel.

Az ezüsttisztító folyadékot csak kő, vagy gyöngy nélküli, nem antikolt ékszerek, tárgyak tisztítására használd!

A szappanos víz szintén segít megőrizni az ékszer szépségét, de azt soha ne felejtsük el, hogy a szárazra törlésnél semmiképp ne használjunk papírtörölközőt vagy papírzsebkendőt, csakis lágy, puha ruhát.

Ne tedd termálvízbe, mert az ékszeren azonnal ezüst-szulfid bevonat képződik.

Ha nem viseled ezüstékszereidet, tárold légmentesen zárt, száraz helyen. Önzáró tasak, vagy egy erszény kiválóan alkalmas erre a célra. Ez segít megőrizni ékszereid csillogását és még csak véletlenül sem karcolja őket semmilyen más tárgy.

Soha ne tedd ezüst ékszereidet klórba, sós vízbe, szódába. Ne felejtsd el, hogy néhány háztartásban található tisztítószer alapja a klór tartalmú fehérítés; ezek elszínezhetik, illetve oldhatják a drágaköveket.

Ha az ékszer drágakövet vagy gyöngyöt tartalmaz, ne tedd vízbe, mert a foglalás esetleg meglazulhat. Soha ne használj fürdetős, vagy csiszoló hatású tisztítót drágaköveihez.
Forrás: http://members.chello.hu/konkoly.zsofia/ezust.html

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszerek-nonstop.blog.hu/api/trackback/id/tr855250945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aancsa 2015.07.24. 11:19:19

Sziasztok!

Hogyan tudok ebből rendelni??
süti beállítások módosítása