jan
2

Ez a poszt egy kicsit szövegelősebb lesz, mint általában, mert egy újfajta technikát szeretnék Nektek bemutatni - természetesen képekkel illusztrálva :)

Egy új masinára tettem szert, ami szinte minden létező dolgot megtisztít a szennyeződésektől. A titok nyitja az ultrahangban rejlik.

Az ultrahangos tisztítás során a szennyeződéseket nem vegyszer, hanem ultrahang segítségével távolítjuk el. Az energia közvetítéséhez sima, meleg (40 °C) csapvizet használunk. Így a tisztítás nem csak hatékony, hanem energiatakarékos és környezetbarát.

A szennyeződés jellemző összetevői por, zsír, olaj, szerves anyag. A tisztításhoz nem szükséges, hogy a tisztítandó tárgyat szétszedjük. A folyamat a tisztítandó tárgyban nem okoz mechanikai elváltozást.

Az ultrahangos tisztítás nagy frekvenciájú (jellemző frekvencia: 20–400 kHz ) hanghullámokat használ vizes vagy szerves oldatban kemény felületek szennyeződéseinek mechanikus eltávolítására. Az ultrahang hatására a folyadékban kavitáció lép fel, aminek során apró buborékok keletkeznek, amik a szennyeződést mechanikusan fellazítják, ez a folyamatban használt tartály alján leülepszik. Az apró buborékok a tárgy rejtett, nehezen hozzáférhető részeiben is kifejtik hatásukat.
Nem kell többé fogkefével vakargatni az ékszereket, hogy megtisztuljanak! :)

A gép egyébként egy kenyérpirítóra hasonlít :)

Ultra2000.JPG

Amit tisztíthatunk vele (csak ha vízálló!):
- vízálló órák
- bármilyen ékszer (a futtatott ékszerben sem tesz kárt)
- szemüvegek
- elektromos fogkefe-fejek
- borotva fejek
- fésű
- nyomtató festékkazettáinak a feje
- tollak
- guminyomdák
- csavarok, fém alkatrészek
- fém érmék
- mandzsettagombok

Néhány saját tapasztalat:
Ékszereket, szemüveget és evőeszközt tisztítottam vele.
Ékszerek: Főleg az arany és arany színű ékszereknél, ill. a kristályt tartalmazóknál nyűgözött le. Ezekről sajnos a tisztítás előtt elfelejtettem fényképet készíteni. Az apró - kézzel és más eszközzel megközelíthetetlen helyeken - is csodákat művelt, eltűntek a feketés szennyeződések. Nézzünk néhány képet :) (Minden kép ugyanazzal a géppel készült, ugyanolyan körülmények között, tehát vakuval; photoshop nélkül).

bizsutiszt1.JPG

Tisztítás előtt fénytelen, sötét színű. Csak futtatott ezüst, helyenként megkopott a viseléstől, de az ultrahangos tisztító nem csorbított az ezüstözöttségen, nem kopott tovább.

bizsutiszt2.JPG

Ezüstnyltiszt0.JPGA lánc és a medál is 925-ös ezüst és minden ezüst ékszer-tulajdonos tudja, hogy ezek egy idő után megfeketednek, elveszítik fényüket. Ilyenkor lehet venni ezüsttisztító folyadékot, vagy egyszerűbb megoldás, ha fogkrémmel átsúroljuk. Ám ezekkel az a baj, hogy a tisztítás nem elég alapos. Lehetetlen hozzáférni minden helyhez. A bubik viszont eljutnak mindenhová :)

Ezüstnyltiszt1.JPG

Mivel az ékszereim nem tűnnek igazán elhasználtnak, ezért sokkal szembetűnőbb a változás néhány használati tárgyon:

Alpakka-tisztítás1.JPGA felső kép vakuval, az alsó vaku nélkül készült, de mindegyiken szembetűnő az alpakka kiskanálon a zöld színű réz-oxidos lerakódás.

Alpakka-tisztítás2.jpg

Alpakka-tisztítás3.JPG

Alpakka-tisztítás4.JPG

A java pedig csak most jön! :) Sikerült szerezni egy nagyon piszkos tárgyat, ami évek alatt szedte össze ezt a rengeteg "szutykot" (Erre már nem lehet mást mondani:D). Ez a szemüveg igazi kihívás volt, izzasztotta is a gépet, jó néhányszor kellett cserélni a vizet, mert már nem lehetett lelátni az aljára :)

Szemüvegtisztítás1.jpg

És most tekerjetek feljebb ahhoz a képhez, ahol az alpakka kanál a vízben. Szembetűnő a különbség, hogy már a tisztítás első pár percében mennyire piszkos lett a víz.

Szemüvegtisztítás2.JPG

Szemüvegtisztítás3.JPG

Szemüvegtisztítás4.jpg

Szemüvegtisztítás5.JPG

Azt hiszem, a tárgyak tisztulása szemmel látható, nem szükséges tovább magyarázni :)

Ha Ti is szeretnétek tisztává varázsoltatni kedvenc ékszereiteket, nélkülözhetetlen tárgyaitokat, pl. szemüveget, fogkefe-fejet, ne habozzatok :) Elérhetőség: lettyelle@gmail.com vagy a reka.sza@citromail.hu címen. :)

Árak:
A mérettől és a szennyezettség mértékétől függ.
Ékszerek 800 Ft-tól, szemüvegek 1500 Ft-tól, vízálló órák 1600 Ft-tól. Kérd személyreszabott árajánlatunkat a fenti e-mailcímek egyikén :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszerek-nonstop.blog.hu/api/trackback/id/tr474992151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása