feb
20

Az utóbbi időben érkezett hozzám néhány kérdés a filled ékszerekről. Ebben a rövid jegyzetben szeretnék eloszlatni minden kételyt róluk :)

 

A Gold Filled ékszereket nem egyszerű aranyozással készítik, hanem az alap fémfelületet hő és nyomás hatására vastag arany réteggel növeli, kitöltik. Ezt nevezik gold fillednek, amit magyarul arannyal töltöttnek lehet fordítani. A hengerelt aranylemezt nagy nyomáson és magas hőmérsékleten egybeolvasztják a hordozó alap fémmel (ez általában réz vagy ritkább esetekben ezüst).

Így kapva egy rendkívül vastag fedőréteget, amely  harmincszor vastagabb lehet a más eljárásokkal felvitt réteghez viszonyítva (ez a vastagság mikromilliméterben értendő). A Gold Filled ékszerek azonban mégsem tekinthetőek szín aranynak, igaz hogy sok aranyat tartalmaz,  de nem mérhető ez a mennyiség karátszámban, így befektetésnek nem megfelelő,  ám ékszernek, ajándéknak kiváló, hiszen az eredeti úgymond tökéletes másolata.

 

Az így kapott Gold Filled ékszerek nem okoznak allergiás tüneteket, nyugodtan hordhatják fémérzékenyek is, nem színezik el a bőrt  és teljes mértékben kopásállóak a napi használat mellett is, akár egy valódi  arany ékszer.

A Gold Filled ékszer választása azért jó döntés mert:
- Gyönyörű, elegáns és divatos ékszer elérhető áron mely kinézetre teljesen olyan mint egy valódi arany ékszer.
- Nem kopik, nem színeződik.

 

Mindez igaz a fehér arannyal töltött ékszerekre is (azaz white gold filled).

 

Ha kihagytam valamit, vagy esetleg valakinek kérdése, észrevétele van, írjon egy üzenetet az oldalnak :)

 

Réka

 

 

gold filled.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszerek-nonstop.blog.hu/api/trackback/id/tr895824666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása