okt
29

Egyszer volt, hol nem volt, nem is olyan régen történt, hogy egy igazi meme-hadsereget készítettem. Több száz arc megmunkálása volt a feladat. A folyamat menetéről készült néhány fénykép, már ha éppen eszembe jutott az ötlet :)

Az anyag összeállításáról nincs fénykép, mert gyúrni kellett és elég hülyén nézett volna ki az egész :D

A festésről készült ugyan kép, de elég homályos lett, úgyhogy lássuk a következő lépést:
Most csak egy kis adagon mutatom be a lépéseket. Volt sokkal nagyobb adag is, de ott annyira kész voltam, hogy nem volt kedvem fényképezni.
Ez a kép sütés után készült. Hő hatására a festék még jobban beleszívódik az anyagba, persze azért az 1-2 pihenőidő szükséges a tökéletes hatáshoz.

meme2.jpg

Ezek a nyakláncnak való nagy figurák szintén sütés után :) A sütőben megpuhul az anyag, így a csiszolás előtt meg kell várni míg kihűl, ekkor már jó kemény.

meme3.jpg

Sütés után egy kemény konzerválóanyaggal befedem a kis mütyűröket. Egyrészt, hogy ne csak a lakk védje a festéket, másrészt, hogy keményebb legyen az anyag. A fehér rész sosem lesz olyan kemény, mint Chuck Norris, ezért a konzerváló anyaggal kikeményítem. :) A folyamathoz por állagú anyagot és nagyon büdi folyadékot használok. Ne féljen senki, miután megszilárdult a konzerválóanyag, nem érződik a büdi :)

Ezután jöhet az a lépés, amit a legkevésbé szeretek, a csiszolás. Sok munkával és idővel jár, nem is beszélve arról, hogy a por száll mindenfelé. Ezért beöltözöm labormanónak, fehér köpeny, védőszemüveg és maszk. Így megúszom az órákon át való krákogást a por miatt és "csak" a takarítás marad a végére.
A képen látható néhány fogó, ami majd az ékszerek összeszereléséhez kell, ill. a csiszológép. Helyes kis masina, de a gyárilag kapott gyémánt fejek nem bizonyultak elég jónak, így a sárga karbid fejjel csiszolok. Sokkal gyorsabb vele a munka, hihetetlenül erősen csiszol. Olyannyira, hogy számtalanszor ontotta már ki néhány ujjam vérét, úgyhogy a védőszemüveg és a maszk mellé ujjvédőt is használok :D

meme4.jpg

Most pedig néhány csiszolási lépés. Ujjvédő a fénykép kedvéért nincs rajtam, mert nagyon hülyén néz ki :D

meme5.jpg

meme7.jpg

Egy-egy adag meme csiszolása 6-8 óráig is eltart. 6-8 óra leforgása alatt nem jut eszembe, hogy felálljak és járjak egyet, így az egészet végigülöm és egy huzamban megcsinálom. Utána persze nem győzök nyafogni :D Nem is az ülés miatt, hanem mert 6 órán keresztül végig ugyanolyan pózban vannak az ujjaim, apró kis izéket szorítok, ráadásul a csiszoló is rezeg. Így aztán hiába ért véget a munka, a kezem még órákon át remeg és még mindig érzem a csiszológép rezgését. :)

A csiszolás után jöhet a portalanítás és a lakkozás. Ékszerlakkot használok, az sokkal tartósabb, mint bármelyik körömlakk. (Mások bizony körömlakkot használnak, én inkább a professzionálisabb alapanyagokhoz ragaszkodom). A nyakláncokat és a gyűrűket nem csak ékszerlakkal, hanem egy magasfényű, UV-fényre kötő lakkal is bevontam. 
Itt éppen szárad a lakk. :)

meme11.jpg

A munka végeztével jöhet a rögzítés ékszeralapra, ill. az összeszerelés. Ezen a képen néhány gyűrűt láthattok. A fülbevalóknál és a gyűrűknél ragasztópisztollyal rögzítem a fémet és a meme figurát. Ez már szerencsére nem hosszú munka :)
Összeszerelés, utolsó simítások, hogy tökéletes legyen, csomagolás simítózáras zacsikba és "máris" útrakész :) Olyannyira útrakészek voltak, hogy éppen csak végeztem velük, még aznap postázva is lettek :)

meme10.jpg


meme9.jpg

meme12.jpg

meme8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszerek-nonstop.blog.hu/api/trackback/id/tr554876154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robert Turóczi 2013.01.06. 17:49:36

Szia,azt szeretném kérdezni hogy Me Gusta-s és LOL-os fülcsit lehet e rendelni nálad?vagy ha van akkor 1-1 pár kellen belőlük! :) Köszönöm!

Réka.sz 2013.01.06. 20:38:14

Szia, persze :) 700 Ft/pár a 2. pár féláron van :)
Légyszi írj egy mailt a reka.sza@citromail.hu címre, hogy ott beszéljük meg a részleteket, köszi :)
Üdv: Réka
süti beállítások módosítása